Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σλοβακία-Ιταλία 3-2

Η Σλοβακία νίκησε 3-2 την Ιταλία στο "Ελις Παρκ" του Γιοχάνεσμπουργκ, πέρασε στους "16" του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και άφησε εκτός την κάτοχο του τίτλου. Τα γκολ πέτυχαν...






οι Βίτεκ (25΄, 74΄), Κοπούνεκ (89΄), ενώ για τους Ιταλούς σκόραραν οι Ντι Νατάλε (81΄), Κουαλιαρέλα (+90΄). Ετσι, η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο και πέρασε μαζί με την πρώτη, Παραγουάη, ενώ η "Σκουάντρα Ατζούρα" έμεινε τέταρτη, πίσω και από τη Νέα Ζηλανδία.

Μόλις στο 6ο λεπτό η Σλοβακία έδειξε τις διαθέσεις της, όταν το σουτ του αμαρκάρισμου Χάμσικ έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 25΄ ο Βίτεκ πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε "βολίδα" στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτι και φέρνοντας τους Ιταλους σε πολύ δύσκολη θέση. Κάποιες επιθετικές προσπάθειες με εκφραστές τους Πέπε και Κιελίνι δεν ανησύχησαν τον Μούχα, αντίθετα στο 35΄ ο Μαρκέτι πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση σε μακρινό σουτ του άσου της Ξάνθης, Ζντένο Στρμπα.

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απόλυτης ταπείνωσης, πλέον, ο Μαρτσέλο Λίπι πραγματοποίησε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, ενώ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του μόλις στο 56΄ βάζοντας στο ματς και τον Αντρέα Πίρλο. Στο λεπτό εκείνο, έχασαν οι "Ατζούρι" την πρώτη κλασική ευκαιρία τους, με το πλασέ του Ντι Νατάλε να φεύγει άουτ. Στο 63΄ ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά, αλλά ο Μούχα βρέθηκε σε ετοιμότητα, ενώ στο 67΄ η παγκόσμια πρωταθλήτρια βρέθηκε μια "ανάσα" από την ισοφάριση και την πρόκριση, όμως ο Σκρτελ έδιωξε με το γόνατο πάνω στη γραμμή το σουτ του Κουαλιαρέλα. Κι ενώ οι Ιταλοί είχαν αρχίσει να ελπίζουν, είδαν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται στο 74΄. Ο Χάμσικ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Καναβάρο αδράνησε και ο Βίτεκ έγραψε με προβολή το 2-0. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα και στο 81΄ ο Ντι Νατάλε μείωσε σε 2-1, πλασάροντας σε κενή εστία, μετά από απόκρουση του Μούχα στο τετ α τετ με Κουαλιαρέλα.

Στα επόμενα περίπου 15 λεπτά έγινε μεγάλη μάχη. Στο 85΄ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ το γκολ του Κουαλιαρέλα κι ενώ οι Ιταλοί πίεζαν, κατάφεραν να δεχθούν γκολ από πλάγιο άουτ στο 89΄! Ολοι περίμεναν πως κάποιος θα αντιδρούσε, όμως δεν το έκανε κανείς, ο Κοπούνεκ είδε το κενό και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα "κρέμασε" τον Μαρκέτι, διαμορφώνοντας το 3-1. Στο 92΄ ο Κουαλιαρέλα μείωσε σε 3-2 με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέπε έχασε την ευκαιρία να στείλει τους Ιταλούς στην επόμενη φάση, όταν από πολύ κοντά αστόχησε απελπιστικά.








Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Μούχα, Πέκαρικ, Στρμπα, Βίτεκ - Καναβάρο, Κιελίνι, Πέπε, Κουαλιαρέλα

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Ζάμπαβνικ, Στρμπα (87΄ Κόπουνεκ), Στοχ, Χάμσικ, Βίτεκ (+90΄ Σέστακ), Κούτσκα, Γέντρισεκ (+90΄ Πετράς).

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο (46΄ Μάτζο), Μοντολίβο (56΄ Πίρλο), Ντε Ρόσι, Γκατούζο (46΄ Κουαλιαρέλα), Ιακουίντα, Πέπε, Ντι Νατάλε.

1 σχόλιο: