Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ισπανία - Πορτογαλία 1-0

Ο Κριστιάνο μας έφτυσε (κυριολεκτικά!) και τελικά δεν έκλαψε!

Η Ισπανία νίκησε 1-0 την Πορτογαλία, στο Κέιπ Τάουν και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Στη φάση των "8" η ομάδα του Ντελ Μπόσκε θα αντιμετωπίσει...


Κάνε το χατήρι του κάμερα-μαν κι εσύ βρε Ρονάλντο


(3/7 στο Έλις Πάρκ του Γιοχάνεσμπουργκ, 21:30) την Παραγουάη που την περιμένει εδώ και λίγες ώρες.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ισπανία σαν κλασική ομάδα κατοχής είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν είδαμε να προσπαθεί να κάνει κάποια σουτ εκμεταλευόμενη το ρόστερ της, μια και έξω από την αντίπαλη περιοχή βρίσκονται ο Ινιέστα με τον Τσάβι Χερνάντεζ και τον Τσάβι Αλόνσο. Αντίθετα προσπαθούσαν να μπούν στα δίχτυα μαζί με την μπάλα κάνοντας κατάχρηση κατοχής.

Η Πορτογαλία από την άλλη, χωρίς να έχει να δείξει κάτι σημαντικό ίσως να έκανε περισσότερρες φάσεις καθώς όταν έπερνε την μπάλα χτυπούσε σαν κόμπρα στην αντεπίθεση και οι παίκτες της ταχύτατοι και τεχνίτες όπως είναι γίνονταν ιδιαίτερα απειλητικοί, χωρίς όμως να έχουν ούτε εκείνοι την μεγάλη φάση.

Αν εξαιρέσουμε την κατοχή μπάλας που ήταν 62% - 38% υπέρ των Ισπανών, σε όλα τα άλλα οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες με 3 σούτ εντός και άλλα 3 εκτός στόχου έκαστος, 3-2 στα κόρνερ και 6-8 στα φάουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάτι διαφορετικό να μας δείξει καθώς η Ισπανία ανέβασε την κυριαρχία της και εν τέλει είχε τον έλεγχο του αγώνα καθόλη την διάρκειά του. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα αλλά δεν τα κατάφεραν και φάνηκε πως έπιασαν ταβάνι και ... για μέχρι εκεί ήταν.

Οι Ισπανοί άλλαζαν συνεχώς την μπάλα και οι Πορτογάλοι περίμεναν να βρούν μια ευκαιρία να την πάρουν και άν τους κάτσει. Σαν το Τζόκερ ένα πράγμα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε, αλλά δεν είχε συμπαραστάτη. Από την πλευρά των Ισπανών ο Τόρες κινήθηκε πάλι σε ρηχά νερά και φαίνεται πως δεν είναι η χρονιά του ούτε στο Μουντιάλ.

Στο 62΄σε μια φάση που θύμιζε Μπαρτσελόνα και δείχνει ότι ο Βίγια έχει αρχίσει και πιάνει το νόημα, ο Ινιέστα κάνει την κάθετη στην περιοχή στον Τσάβι και εκείνος περνάει την ασίστ με τη μία στον σκόρερ και νέο απόκτημα των Καταλανών που μπήκε στην περιοχή, σούταρε και με δεύτερη προσπάθεια - καθώς ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν απέκρουσε σταθερά - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 που έδωσε την πρόκριση στην Ισπανία.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ρικάρντο Κόστα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Καπτεβίλα.


Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα:

Σουτ στον στόχο:8 - 3
Σουτ εκτός στόχου: 5 - 5
Κατοχή(%) : 62 - 38
Κόρνερ: 6 - 3
Οφσάιντ:0 - 3
Φάουλ: 13 - 18




ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσάβι Αλόνσο(74'), Τιάγκο (80')

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ρικάρντο Κόστα (88')

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπτεβίγια, Τσάβι Χερνάντεζ, Τσάβι Αλόνσο, Μπούσκετς, Ινιέστα, Βίγια, Τόρες (Γιορέντε 58'). [4-4-2]

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, ¨Αλβες Καρβάλιο, Κοεντράο, Πέπε, Τιάγκο, Μεϊρέλες, Σιμάο, Αλμέιδα (Ντάνι 57'), Ρονάλντο. [4-3-3]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου