Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-0 της Βόρειας Κορέας, στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αμφότερες...





αποκλείστηκαν από τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης. Το ματς έγινε στο «Μπομπέλα» του Νέλσπρουϊτ και τα γκολ πέτυχαν οι Γιάγια Τουρέ (14΄), Ρομαρίκ (20΄) και Καλού (82΄).

Η ομάδα του Σβεν-Γκόραν Ερικσον γνώριζε πως ουσιαστικά είχε αποκλειστεί. Τύποις, όμως, θα μπορούσε να ελπίζει αν πετύχαινε πολλά (...πάρα πολλά) γκολ. Ετσι, επιτέθηκε κατά κύμματα και προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με τον Γιάγια Τουρέ να ανοίγει το σκορ, μόνος από το ύψος του πέναλτι στο 14΄ και τον Ρομαρίκ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα στο 20΄, μετά τον "κεραυνό" στο οριζόντιο δοκάρι του Ντρογκμπά. Ηταν ένα από τα τρία δοκάρια των "Ελεφάντων" στο πρώτο 45λεπτο, αφού τόσο ο Ρομαρίκ στο 17΄, όσο και ο Ντρογκμπά στο 39΄ είχαν σημαδέψει το "σίδερο". Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι έψαχνε εναγωνίως το γκολ, το οποίο πέτυχε στο 13΄, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Η αλήθεια είναι ότι η Ακτή Ελεφαντοστού περίμενε να ακούσει καλά μαντάτα από το Ντέρμπαν, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να προκριθεί ήταν να χάσει η Πορτογαλία από τη Βραζιλία. Κι όσο τα νέα δεν έρχονταν, κόπαζε η επιθετικότητα των Αφρικανών. Με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες του Καλού οι παίκτες του Ερικσον δεν παρουσίασαν τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η απογοήτευση του αποκλεισμού ήταν εμφανής στις κινήσεις τους. Τελικά, ο άσος της Τσέλσι κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ, καθώς διαμόρφωσε στο 82΄ το 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε έως το τέλος και οι δύο ομάδες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, αφού αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)

Κίτρινες: -

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιονγκ Γκουκ, Κουάνγκ Τσον, Γιονγκ Χιοκ, Τσολ Γιν, Γιουν Ιλ, Γιουν Ναμ, Ιν Γκουκ (67΄ Κουμ Τσολ), Γιονγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιονγκ Τζο, Τάε Σε

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν-Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Ρομαρίκ (79΄ Ντουμπιά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο (64΄ Ντιντάν), Ντρογκμπά, Κεϊτά (64΄ Καλού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου