Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Το Top-3 του Γκρέταρσον

Τρεις είναι οι Ισλανδοί ταλαντούχοι παίκτες με προοπτική που έχει ξεχωρίσει ο Άρναρ Γκρέταρσον από την αγορά της πατρίδος του και σκοπεύει να προτείνει στην διοίκηση της ΑΕΚ...



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «SportDay», πρόκειται για τους Μπιάρνι Βίνταρσον, Άλφερντ Φινμπόγκασον και Κρίστιν Στέιντορσον.

Βίνταρσον, ο εκλεκτός

Οι δυο τελευταίοι είναι πρώην συμπαίκτες του Γκρέταρσον στην Μπρέινταμπλικ και πρόκειται για περιπτώσεις με χαμηλό κόστος.

Ωστόσο, αυτός που παρουσιάζεται ως «εκλεκτός» του Ισλανδού είναι ο Μπιάρνι Βίνταρσον.

Πρόκειται για 22χρονο αμυντικό χαφ, ο οποίος έφυγε από μικρός από την πατρίδα του και αγωνίζεται τώρα βασικός στη βελγική Ρόζελαρ.

Το πέρασμα από την Έβερτον

Σε ηλικία 16 ετών πήγε στις ακαδημίες της Έβερτον, ενώ φημολογούνταν ενδιαφέρον εκείνη την εποχή και από τις Άντερλεχτ, Μπάγερν και Άρσεναλ.

Ένα χρόνο αργότερα ο Ντέιβιντ Μόγες τον φώναξε αρκετές φορές στην πρώτη ομάδα αλλά χωρίς να του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Στα 19 του, πια, άρχισε να προπονείται κανονικά με τους «μεγάλους» και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε αγώνα του ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Άλκμααρ.

Ωστόσο, δεν πήρε άλλη ευκαιρία και ένα μήνα αργότερα πήγε δανεικός στην Μπόρνμουθ από την οποία επέστρεψε ως δεύτερη λύση μετά τον τραυματισμό του Τιμ Κέιχιλ.

Ο Βίνταρσον έφυγε από την Αγγλία το 2008 με προορισμό την Τβέντε. Έπαιξε δανεικός για ένα χρόνο και μετά η ολλανδική ομάδα τον αγόρασε και του πρόσφερε διετές συμβόλαιο.

Το 2009 πουλήθηκε στην Ρόζελαρ, η οποία του έκανε 4ετή συμφωνία, αλλά με ρήτρα 250 χιλ. ευρώ.

Ο Βίνταρσον είναι τώρα αρχηγός της εθνικής U21, ενώ ο πατέρας του υπήρξε αρχηγός της μεγάλης ομάδας. Μάλιστα, τα αδέρφια του Άρναρ (φίλος του Γκρέταρσον από την Λόκερεν) και Ντέιβιντ είναι επίσης ποδοσφαιριστές.

Καλύτερος νέος της χρονιάς

Όσον αφορά τους άλλους δύο παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Γκρέταρσον, ο Άλφρεντ Φινμπόγκαρσον είναι κατά τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ισλανδικό ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες.

Ο Φινμπόγκαρσον αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης χρονιάς όντας πρώτος σκόρερ της Μπρέινταμπλικ και τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκολ σε 18 συμμετοχές.

Έχει δοκιμάσει χωρίς επιτυχία την τύχη του στο εξωτερικό, αφού δεν επιλέχθηκε από τις Βίκινγκ (Νορβηγία) και Μπλάκπουλ (Τσάμπιονσιπ), ενώ είναι διεθνής με την U-21 (5 συμμ. /3 γκολ).

Στο «μάτι» της Βέρντερ

Όσον αφορά τον Κρίστιν Στέινταρσον, αγωνίζεται επίσης στην Μπρέινταμπλικ, είναι επιθετικός και πέρυσι πέτυχε 7 γκολ σε 22 συμμετοχές. Είναι 19 ετών και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισλανδίας. Δημοσιεύματα στη χώρα τον ήθελαν να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Βέρντερ Βρέμης.
(sportdog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου