Τρίτη 6 Απριλίου 2010

FIFA για Νίνη: Γεννιέται ένας Έλληνας ήρωας;


Ένας άκρως κολακευτικό δημοσίευμα φιλοξένησε η ιστοσελίδα της FIFA για την αξία του Σωτήρη Νίνη, του παίκτη που η… «λίστα με τα κατορθώματά του είναι το λιγότερο εντυπωσιακή»...



Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι… «Νίνης: Γεννιέται ένας Έλληνας ήρωας;», με το όνομα του 20χρονου άσου να βρίσκεται δίπλα σε εκείνα των Τζόσι Άλτιντορ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Νίκολας Ροντέιρο, Τόμας Μίλερ, Μεζούτ Όζιλ, Θίο Γουόλκοτ, Χαβιέ Παστόρε, Νταβίντε Σαντόν, Σιμόν Κγερ και Γιουνγκ Σουένγκ, ως ένας από τους νεαρούς παίκτες τους οποίους πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Τα ρεκόρ υπάρχουν για να τα καταρρίπτει»

Ο συντάκτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για κάποιον που είναι μόλις 19 ετών (σ.σ. ο Σ. Νίνης το περασμένο Σάββατο έγινε 20 χρόνων), η λίστα με τα κατορθώματα του Σωτήρη Νίνη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. (…) Τα ρεκόρ δείχνουν ότι υπάρχουν για να τα καταρρίπτει (…) Με τέτοιες επιτυχίες σε τόσο μικρή ηλικία, δεν είναι έκπληξη ότι αρκετά ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Μίλαν και η Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζουν την περίπτωσή του. Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι διορατικός, με πολύ καλό ρυθμό και δυνατό σουτ».

Στη συνέχεια γίνεται μία μικρή αναφορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, από την εποχή του Βίκτορ Μιουνιόθ, που φτάνει μέχρι την πρόσφατη εμφάνιση στο ‘Ολίμπικο’ εναντίον της Ρόμα, αλλά και το γεγονός ότι αναμένεται να ξεχωρίσει με την παρουσία του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
(sportdog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου