Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αγγλικός...καναπές!

Στη φάση των «16» Άρσεναλ και Μάντσεστερ έμοιαζαν «σεληνιασμένες» μοιράζοντας γκολ και θέαμα στις δύσμοιρες Πόρτο και Μίλαν που βρέθηκαν στο δρόμο τους. 7-2 το συνολικό σκορ για την Μάντσεστερ εναντίον της Μίλαν...



και 6-2 για την Άρσεναλ εναντίον της Πόρτο, με τις επιθέσεις των 2 ομάδων να βγάζουν κυριολεκτικά φωτιά. Τι έγινε όμως στη φάση των «8»; Πανωλεθρία...

Η μεν Άρσεναλ γλίτωσε τη συντριβή μέσα στην έδρα της στο πρώτο ματς αφού κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να φάει μόνο 2 τεμάχια από την εξωπραγματική Μπάρτσα και στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε και αυτή 2 για να πάρει το Χ, δε συνέβη όμως το ίδιο και στον επαναληπτικό στο Καμπ Νου, όπου οι Καταλανοί δεν τους χαρίστηκαν αυτή τη φορά και πάλι τους έκαναν πλάκα στο πρώτο ημίχρονο όταν και τους έβαλαν 3 γκολάκια αυτή τη φορά και άφησαν τους κανονιέρηδες να ψάχνουν από πού τους ήρθε και ενώ ακόμα πανηγύριζαν το γκολ του Μπέντνερ.. Με τη χαρά έμειναν.

Η Μάντσεστερ τώρα πλήρωσε τα χρωστούμενα του ’99... Η Μπάγερν την πλήρωσε ακριβώς με το ίδιο νόμισμα αφού και στα 2 παιχνίδια εκεί που η Μάντσεστερ κρατούσε το παιχνίδι και την τύχη στα χέρια της, τη μία ο Όλιτς και την άλλη ο Ρόμπεν τους έκλεψαν τη χαρά και μπάι μπάι Τσάμπιονς Λιγκ... Και τελικά η μόνη επιστροφή που όντως έκανε τη διαφορά ήταν αυτή του Ρόμπεν και όχι του Ρούνεϊ (ωραία μας κορόιδεψε ο Φέργκι ότι «παίζει» επαγγελματίας αθλητής να μείνει πάνω από μία βδομάδα εκτός με ένα απλό διάστρεμμα...). Ο Ρούνεϊ το μόνο που έκανε ήταν να πωρώσει συμπαίκτες και να τρομάξει τους αντιπάλους με την εμφάνισή του από το..πουθενά στη βασική εντεκάδα, αυτός όμως που έκανε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ήταν ο Ρόμπεν που έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε από δεξιά (ο Εβρά ακόμα έχει ζαλάδες μετά το χτεσινό παιχνίδι..).

Συμπέρασμα; Οι αγγλικές ομάδες τρόμαξαν πολλούς με την απόδοσή τους στη φάση των 16 αλλά στον επόμενο γύρο αποδείχθηκαν πολύ λίγες για τους αντιπάλους τους. Χωρίς πάθος κυρίως αλλά και χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση σε κανένα ματς, δεν είχαν τύχη απέναντι στην καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή της Ευρώπης και σε μία ομάδα που φέτος τουλάχιστον έχει δείξει ότι δεν παρατάει κανένα ματς. Οπότε δικαίως θα δουν Αρσεναλ και Μαντσεστερ τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από τον...καναπέ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου