Τρίτη 20 Απριλίου 2010

«Το 'έχει’ στην Ευρώπη»

Ο στόχος επιτεύχθηκε και το βράδυ της Κυριακής βρήκε και τυπικά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, με τον Αντώνη Αντωνιάδη να σχολιάζει ότι «Όλη η φετινή χρονιά ήταν αυτός ο τίτλος»! ...




Ο α΄ αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τόνισε ότι η σταθερότητα που επέδειξε η ομάδα του στη διάρκεια της σεζόν ήταν αυτή που της χάρισε και το πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας όμως ότι το «τριφύλλι» θέλει και το Κύπελλο το προσεχές Σάββατο, δίνοντάς του μάλιστα ένα μικρό προβάδισμα για την κατάκτησή του.

Ακόμα, ο παλαίμαχος άσος ανέφερε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου (σ.σ. «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει») σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα της παραμονής των Πατέρα και Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, ενώ αποκάλυψε ότι περιμένει και εκείνος, όπως και οι φίλοι του συλλόγου, την επόμενη χρονιά ο Σισέ να πάρει το όπλο του και στα ντέρμπι.

«Σισέ-Ολυμπιακός 2-0», θέλει ο Α. Αντωνιάδης για την επόμενη περίοδο, συμπληρώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ενισχυθεί με δύο-τρεις παίκτες επιπέδου για να «δυναμώσει» κι άλλο η ομάδα.

Ο κ. Αντωνιάδης μιλάει και για καλή πορεία στην Ευρώπη για το «το ‘έχει’ ο Παναθηναϊκός»

«Όλη η χρονιά ήταν ο τίτλος»

-Κύριε Αντωνιάδη, τι σας μένει από τη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού;

«Μα, φυσικά, το κυριότερο: η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτός ήταν ο πρώτος και κυριότερος στόχος για εφέτος και τον πετύχαμε. Πέρσι, για παράδειγμα, ο αντίστοιχος στόχος ήταν η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που επίσης πετύχαμε. Όλη η φετινή χρονιά ήταν αυτός ο τίτλος».

-Με βάση τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός και τη γενικότερη οργάνωσή του, περιμένατε ακόμα καλύτερη τη φετινή σεζόν; Να εξασφαλίσει νωρίτερα τον τίτλο, ας πούμε;

«Κοιτάξτε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φτάσαμε σε εποχές που ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει ακόμα και οχτώ βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία και δεν είναι εύκολο να ‘γυρίσεις’ αυτή τη διαφορά από μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν και άτυχες στιγμές, όπως στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή και με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ματς στα οποία με βάση την εικόνα μας έπρεπε να παίρναμε κάτι παραπάνω. Πιστεύω, πάντως, ότι η σταθερότητα μας έδωσε τον τίτλο».

Αν δεν πάρει το Κύπελο, τι;

-Αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει και το Κύπελλο, πιστεύετε ότι η χρονιά θα εν μέρει αποτυχημένη για τη συγκεκριμένη ομάδα;

«Το πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος και κυριότερος στόχος, λόγω και της άμεσης πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα δώσουν απευθείας χρήματα στην ομάδα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός θέλει νίκες και τίτλους παντού, κατ’ επέκταση θέλει το Κύπελλο».

-Έχετε ταχθεί ανοιχτά αρκετές φορές υπέρ της παραμονής του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο Παναθηναϊκός μαζί του να κερδίσει ξανά τον τίτλο και να κάνει μία καλύτερη πορεία στην Ευρώπη;

«Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο: ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Η παραμονή του Νιόπλια θα κριθεί από το Δ.Σ., παρόλα αυτά η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να μείνει και να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και, φυσικά, να κάνει μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Το ‘έχει’ στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, μετά την επιτυχία του Γουέμπλεϊ παίζει πάντα με άλλον αέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Άκρως επιτυχημένος ο Πατέρας»

-Το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» φαντάζομαι ότι ισχύει και για τον Νικόλα Πατέρα και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την παραμονή του.

«Θα το πω με δύο λόγια: Η παρουσία του προέδρου στον Παναθηναϊκό είναι άκρως επιτυχημένη. Έχω αναφερθεί κι άλλες φορές σχετικά, τι άλλο να πω;».

-Η σεζόν δεν έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου.

«Ο τελικός του Κυπέλλου είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου, η οποία συμπτωματικά γίνεται και στην έδρα που χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε λίγο πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αν και σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις. Ο Άρης έχει μία πολύ καλή ομάδα και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

-Με την παλιά σας ιδιότητα, αυτή του σέντερ φορ, θέλω να κάνετε ένα σχόλιο και για την παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ φέτος.

«Ο Σισέ είχε μία δικαιολογημένη αφλογιστία στα πρώτα παιχνίδια, λόγω του ότι ήρθε από άλλο πρωτάθλημα, άλλη χώρα κτλ. Στη συνέχεια, όμως, προσαρμόστηκε και είδαμε όλοι πόσα γκολ έβαλε. Ειδικά τα ματς με τις λεγόμενες μικρές ομάδες, τα πήρε στην πλάτη του».

«Σισέ-Ολυμπιακός 2-0»

-Πολλοί λένε ότι δεν σκόραρε σε ντέρμπι, αν και υποσχέθηκε μαζεμένα γκολ για την επόμενη σεζόν.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει την επόμενη σεζόν, φέτος ήταν και θέμα ατυχίας. Να γίνει ένα παιχνίδι ‘Σισέ-Ολυμπιακός 2-0’ ή ‘Σισέ-ΑΕΚ 3-1’, ας πούμε, για να το ευχαριστηθεί πολύ και ο κόσμος».

-Ο κόσμος, πλέον, ρωτάει για τις μεταγραφές.

«Στο πνεύμα λειτουργίας μίας ομάδας, είναι το καινούργιο. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι βγάζει υγεία προς τα έξω να ενισχύεται μία ομάδα. Αφενός για να καλύψει τα κενά της, αφετέρου και για τους φιλάθλους της που θέλουν να δουν νέα πρόσωπα. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι και φέτος, όπως και πέρσι με τους Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη, θα γίνουν δύο-τρεις μεταγραφές επιπέδου για να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα».

-Τέλος, θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος -και- φέτος στάθηκε στο πλευρό της.

«Θέλουμε τον κόσμο πάντα κοντά μας και, φυσικά, να αποφεύγει τις ακρότητες. Όλοι μαζί να δημιουργούμε μία ατμόσφαιρα υπέρ του Παναθηναϊκού και να βοηθάμε την ομάδα να κερδίζει παντού και πάντα».
(sportdog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου