Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ημερίδα για τον αθλητισμό στο Ρέθυμνο


Οι Ρεθυμνιώτες έτρεξαν, βάδισαν, διέσχισαν την πόλη τους. Φωτεινά μηνύματα προέκυψαν από την ημερίδα του ΔΑΟΡ...




Με μια «διπλέτα» ξεχωριστών εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου τόνισε ευγενείς αξίες και ιδανικά στους πολίτες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Σπίτι του Πολιτισμού με την ημερίδα «Αθλητισμός: Όχημα προώθησης της κοινωνικής Αλληλεγγύης», η οποία φιλοξένησε μια μυθική πλέον μορφή του Ελληνικού αθλητισμού, τον πολυνίκη παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κ. Αλεβίζος ανέπτυξε εν συντομία τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του γνωστού οργανισμού που προσφέρει υπερπολύτιμο έργο σε παιδιά που αντιμετωπίσουν προβλήματα και, με απώτερο σκοπό να ζήσουν μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή με αγάπη και φροντίδα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει ο αθλητισμός στην καλλιέργεια υγιών προτύπων για τη νεολαία και την κοινωνία και μάλιστα τόνισε ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός οφείλει πέρα από την προβολή των ικανοτήτων των αθλητών, οφείλει να προβάλει υποδειγματικές συμπεριφορές και κινήσεις αλληλεγγύης.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι μπορούν οι αθλητές να φροντίσουν έτσι ώστε όλοι μας να μεγαλώσουμε παιδιά που θα γίνουν καλοί μπαμπάδες και μαμάδες. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής τόνισε επίσης ότι η κοινωνία πλέον έχει ανοίξει και δε μένει σε θρησκευτικά, φυλετικά πολιτιστικά και άλλα όρια, επομένως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιστική δράση θα πρέπει να είναι συνεχώς ενεργές και ζωηρές.

Σημαντική ήταν επίσης η παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου κ. Μανώλη Όθωνα που, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του «Χαμόγελο του παιδιού» ζήτησε τη δημιουργία παραρτήματος του οργανισμού στο Ρέθυμνο, δεσμευόμενος παράλληλα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στην Αθήνα για την υλοποίηση της πρότασης αυτής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμος Ρεθύμνης και ο ΔΑΟΡ, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν στο Σπίτι του Πολιτισμού, βράβευσε τις Νεανίδες του ΟΚΑ Αρκάδι και τον προπονητή τους Κώστα Πλευράκη για το «άθλο» της κατάκτησης του πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στο Ρέθυμνο, ενώ τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Τον Φραγκίσκο Αλβέρτης δε λησμόνησε ο τοπικός σύνδεσμος Φίλων Παναθηναϊκού, ο οποίος του απένειμε ένα κρητικό μαχαίρι και ένα αναμνηστικό t-shirt του Συνδέσμου Ρεθύμνου.

Χορηγός των δύο εκδηλώσεων, που έγιναν υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, ήταν η Ιατρονοσηλευτική Κρήτης, ενώ την τηλεοπτική κάλυψη της ημερίδας ανέλαβε η sm.art productions.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: "Σημαντική πρωτοβουλία"

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευχαρίστησε το ΔΑΟΡ για την πρόσκληση του στο Ρέθυμνο και τόνισε τη σπουδαιότητα της ημερίδας: "Είναι πραγματικά μια σημαντική πρωτοβουλία και ευχαριστώ το Δήμο Ρεθύμνης και το ΔΑΟΡ για την πρόσκληση μου στην εκδήλωση αυτή. Νομίζω ότι έχουμε ευθύνη, ως αθλητές ως γονείς, ως μέλη της κοινωνίας να στέλνουμε τέτοια μηνύματα προς όλους. Έχουμε χρέος να μεγαλώσουμε παιδιά με ευγενή αισθήματα και αξίες και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση".

Μανώλης Αναγνωστάκης: "Πιο ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες"

Το σκεπτικό πίσω από την εκδήλωση εξήγησε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και πρόεδρος του ΔΑΟΡ κ. Μανώλης Αναγνωστάκις: "Κάναμε μια εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός, την παραμονή του Λαϊκού Γύρου της πόλης, με εκλεκτούς καλεσμένους που περνούν μηνύματα αλληλεγγύης στου συμπολίτες μας. Θέλουμε να αναδείξουμε την άλλη διάσταση του αθλητισμού, αφού δεν είναι μόνο οι νίκες, δεν είναι μόνο τα μετάλλια και ο πρωταθλητισμός. Είναι η κινητοποίηση των ανθρώπων του αθλητισμού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και πόσο μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο λόγω της αυξημένης προβολής και δημοσιότητας που μπορούν να τύχουν. Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, το δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο από τον ΑΝΤ1 και τον κ. Στέφανο Αλεβίζο από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Εύχομαι πραγματικά ο κόσμος να εισέπραξε τα μηνύματα που έστειλαν όλοι οι καλεσμένοι μας και ελπίζω ημερίδες σαν και αυτή να μας κάνουν πιο ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες".

Το Ρέθυμνο απόλαυσε τον 3ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης!

Με τον καιρό σύμμαχο, οι φίλοι του περιπάτου και του τρεξίματος, αλλά και ολόκληρες οικογένειες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής από το Δημαρχείο Ρεθύμνου για να χαρούν μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι πριν από την εκκίνηση και ξεχύθηκαν στη συνέχεια στους δρόμους. Η διαδρομή κατέληξε στο τέλος στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου εκεί όλοι πήραν αναμνηστικό δίπλωμα, μιας και η σημαντική αυτή εκδήλωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.
(sport24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου