Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πρώτο πιστόλι ο Κλέιζα

Το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» (στη μνήμη του αδικοχαμένου Αμερικανού άσου που φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού) κατέκτησε ο Λίνας Κλέιζα, καθώς...


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» είχε 17,25 πόντους κατά μέσο όρο σε 20 αγώνες, στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο 25χρονος άσος, που είχε σε 19 ματς διψήφιο αριθμό πόντων, γίνεται ο δεύτερος νεότερος πρώτος σκόρερ που κατακτά το εν λόγω βραβείο, καθώς τον ξεπερνά ο Ντρου Νίκολας, που με τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο είχε πάρει τον τίτλο την περίοδο 2005/06 σε ηλικία 24 ετών.

«Δεν είχα σκοπό να κερδίσω το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά είναι πιο εύκολο να τα καταφέρεις αγωνιζόμενος σε μία τόσο καλή ομάδα με τόσο ταλαντούχους παίκτες. Ο Ολυμπιακός διαθέτει χαρισματικούς γκαρντ που κάνει πιο εύκολο το έργο μου», δήλωσε ο Κλέιζα και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό το βραβείο, αλλά δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες μου αφού είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Το τρόπαιο έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς φέρει το όνομα ενός πρώην παίκτη της ομάδας μου, του Αλφόνσο Φορντ, που ήταν μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, και θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη του».

Ο Κλέιζα είναι ο δεύτεροςς παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που πήρε αυτό το βραβείο μετά τον Φορντ τη σεζόν 2001-02: «Δεν το ήξερα αυτό. Από τη μία, είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο, αλλά από την άλλη δεν είναι κάτι το πολύ σπουδαίο και σίγουρα μπορώ να το αλλάξω με το τρόπαιο της Ευρωλίγκα», επισήμανε ο Κλέιζα στο Olympiacosbc.gr.

Όσο για το επικείμενο φάιναλ φορ; «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε παρών στο Φάιναλ Φορ ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουμε να το κάνουμε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο Παρίσι. Έχουμε πολύ σεβασμό για τις άλλες τρεις ομάδες και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα δυο παιχνίδια, προκειμένου να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους».


(sportfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου