Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η Φρίντριχ επέστρεψε στις προπονήσεις

Μετά το πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι που την υποχρέωσε να χάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Ντόχα τον περασμένο μήνα, η Άριαν Φρίντριχ...



επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ενόψει της σεζόν του ανοικτού.

Η αρχή για τη Γερμανίδα άλτρια του ύψους έγινε από τη Δευτέρα του Πάσχα: «Μετά από δύο εβδομάδες δουλειάς με τον φυσιοθεραπευτή μου, Πέτερ Χέκερτ, η φλεγμονή στον τένοντα του ποδιού δείχνει να έχει θεραπευτεί», δήλωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Τορίνο στον κλειστό το 2009.

Η Φρίντριχ είχε κερδίσει επίσης τον περασμένο Αύγουστο χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο που έγινε στην πρωτεύουσα της χώρας της (Βερολίνο), ενώ από το ξεκίνημα του 2010 είχε και άλλα προβλήματα με τραυματισμούς, κυρίως με ενοχλήσεις στην πλάτη. «Είναι φανερό ότι είναι καλύτερα, δεν αισθάνεται κανένα πόνο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της, Γκούντερ Aϊζίγκερ.

Μεγάλος φετινός της στόχος είναι βέβαια το ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης στα τέλη Ιουλίου, αλλά προηγείται η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (σούπερ λίγκα) του Μπέργκεν (Νορβηγία, 19-20/6). Πέρυσι στην πρώτη διοργάνωση της EAA με τη μορφή αυτή, που έγινε στη Λεϊρία, πρώτευσε με άλμα στα 2.02μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου