Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

«Ταβάνι» τα 5 εκατ. ευρώ!


Δεν θα ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ το μεταγραφικό μπάτζετ του προσεχούς καλοκαιριού, βάσει του υπολογισμού που έχουν κάνει στον Παναθηναϊκό. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά συμβόλαια παικτών και αμοιβές ομάδων. Όπως...



αναφέρει η «SportDay», κάποιος ή κάποιοι από τους τέσσερις-πέντε παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι ελεύθεροι και τα συμβόλαια τους δεν θα ξεπερνούν 1 το εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, δύσκολα οι «πράσινοι» θα διαθέσουν 4-5 εκατ. ευρώ στις ομάδες που επιθυμούν τόσα χρήματα για την παραχώρηση των παικτών τους.

Προτεραιότητα για το «τριφύλλι» αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός μέσου (δεξιά ή μέσα αριστερά), ενώ οι υπόλοιπες μεταγραφές που θα είναι μικρότερου κόστους θα αφορούν το έτερο χαφ (δεξιά ή μέσα αριστερά), τον αριστερό μπακ και ίσως ένας ακόμα επιθετικός ή τερματοφύλακας, ανάλογα με την τελική απόφαση που θα ληφθεί.

Το μεταγραφικό μπάτζετ θα αυξηθεί μόνο στην περίπτωση που πουληθεί κάποιος παίκτης. Στο Δ.Σ. της «πράσινης» ΠΑΕ αναμένεται να αποφασιστούν κι άλλες περικοπές, προκειμένου να μειωθούν και κάποια άλλα έξοδα. Είναι δεδομένο, πάντως, ότι θα πρέπει να περιοριστεί το άνοιγμα για τη νέα χρονιά, που έτσι κι αλλιώς θα είναι και συν 5 εκατ. ευρώ τα έξοδα από την αλλαγή της φορολογίας των παικτών.

«Προτεραιότητα η Σάλκε, θα δούμε για ΠΑΟ»

Ανοιχτό άφησε ο Ρότζερ Γουίτμαν το ενδεχόμενο ο Μαρσέλο Μπορντόν να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου αμυντικού στη «SportDay». «Δεν έχουμε καμία επίσημη επαφή με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι μεγάλη ομάδα και μπορούμε να συζητήσουμε ενδεχόμενη πρόταση. Πάντως, προτεραιότητα του παίκτη είναι να μείνει στη Σάλκε, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2011. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει. Ολα μπορούν να συμβούν», τόνισε ο Γουίτμαν.

Την ίδια ώρα, ο Τύπος στη Γερμανία επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον κεντρικό αμυντικό της Σάλκε και δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρησή του, ύστερα από την απόκτηση του Κριστόφ Μέτσελντερ από τη γερμανική ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα των «πρασίνων» βρίσκονται ο Περ Κρόλντρουπ (δύσκολα θα φύγει από την Ιταλία), και ο Γκάμπριελ Παλέτα (που μένει ελεύθερος από την Μπόκα Τζούνιορς).

Διαλέγουν «Στρατηγός» και «Κάρα»

Στο γήπεδο της Λεωφόρου θα επιλέξουν ο Μίμης Δομάζος και ο Γιώργος Καραγκούνης τις ομάδες που θα αναμετρηθούν στη φιέστα της Κυριακής. Η συνάντηση των δύο αρχηγών θα γίνει (στις 11:45) στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Λεωφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε ομάδα θα έχει έξι παίκτες από τη σημερινή ομάδα και πέντε παλαίμαχους και μεταξύ άλλων θα παραβρεθεί και ο Ρενέ Χενρικσεν. Στο παιχνίδι θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων οι Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Βάντσικ, Ταράσης, Μαυρίδης, Χένρικσεν, Δομάζος, Βαζέχα, Αντωνίου, Φρατζέσκος, Μαραγκός. Ο Δημήτρης Σαραβάκος θα λείπει την Κυριακή εκτός Αθηνών και δεν θα δώσει το «παρών».

«Εχουμε ακόμα λίγη δουλειά»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού μοίρασαν ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κώστας Αντωνίου, αλλά τούς ζήτησαν να μην χαλαρώσουν.

«Αξίζετε πολλά συγχαρητήρια. Δώσατε τα πάντα για να πετύχετε τους στόχους της ομάδας και να δώσετε χαρά στους εαυτούς σας, τον κόσμο, τη διοίκηση. Μπράβο και πάλι, γιατί ήσασταν οι καλύτεροι και το αποδείξατε. Κάνατε μια φανταστική χρονιά», είπε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου. Θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε. Οι διεθνείς θα φύγουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι προπονήσεις θα συνεχιστούν. Εχουμε ένα ίματζ, είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να είστε σοβαροί. Να δουλέψουμε και να μην ερχόμαστε για πλάκα στην προπόνηση».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε: «Μπράβο σε όλους. Κλείσατε ιδανικά μια σπουδαία σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Αξίζετε πολλά συγχαρητήρια για τη χαρά που δώσατε σε όλους στον σύλλογο. Δουλέψατε σκληρά και τα καταφέρατε δίκαια. Να συνεχίσουμε να έχουμε διάθεση στις προπονήσεις τώρα. Εχουμε ακόμα λίγη δουλειά».

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός - αντί να πραγματοποιηθεί προπόνηση - σήμερα θα αντιμετωπίσει το απόγευμα το Αιγάλεω στην Παιανία σε φιλικό παιχνίδι. Σε αυτό θα πάρουν μέρος και πολλά παιδιά από την Golden Team. Ηδη έχουν ειδοποιηθεί οι Φέτσης, Χιονίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας, Αποστολόπουλος, Ταμπάκης, Σταμπολζίεφ, Κόι, Λιόλιος. Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή προπόνηση, οι παίκτες έπαιξαν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σεϊταρίδης, Δάρλας. Οι Νίνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο, αντίθετα, ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης.

* Δεν υπάρχει πιθανότητα ο Αντρέας Ιβανσιτς να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αφού η Μάιντς έχει δώσει εγγυητική επιστολή 200.000 ευρώ, την οποία θα εισπράξουν οι «πράσινοι» τον επόμενο μήνα. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός ανήκει στη γερμανική ομάδα.
(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου