Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Γιατί είναι Άρης!

Διαχρονικά η πορεία του Άρη στην ιστορία διέφερε κατά πολύ σε σχέση με άλλους συλλόγους και η αναγνώρισή της ως μεγάλη ομάδα κερδήθηκε μέσω μίας σειράς γεγονότων. Η οντότητα και η δυναμική του οπαδικού κινήματος...είναι ένας από τους λόγους. Ένας ακόμα είναι οι τίτλοι, οι επιτυχίες αλλά και ο δρόμος που επιλέγει ώστε να ανταγωνιστεί και να πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις που μετέχει.

Από καταβολής όλα αυτά τα είχε σε υπερθετικό βαθμό, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια λείπουν οι τίτλοι. Επιτυχίες όμως σαν την χθεσινή επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι αυτός ο σύλλογος διαφέρει με οποιονδήποτε άλλο. Δεν επέλεξε ποτέ να εξυπηρετήσει συμφέροντα τρίτων ώστε να επωφεληθεί σε κάτι από τα 'αποφάγια' άλλων...

Γιατί δεν επηρεάζεται σε μία ολόκληρη σεζόν, πόσο μάλλον σε ένα αγώνα, από μία κίτρινη κάρτα στις πρώτες φάσεις του παιχνιδιού.

Γιατί χωρίς να έχει τον MVP κάθε αναμέτρησης, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο του, αντλεί δύναμη από την βαριά του φανέλα.

Γιατί η ομάδα δεν χτίστηκε πάνω σε βαρύγδουπους τίτλους και βαθυστόχαστες αναλύσεις κειμένων αλλά δουλεύοντας σε όλα τα επίπεδα για να έρθει η καταξίωση.

Γιατί επέλεξε ο κόσμος να αποτελεί τον οικονομικό αιμοδότη της ομάδας και να γίνονται γενναίες επενδύσεις ώστε να μπούνε ισχυρά θεμέλια.

Η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Άρη άλλαξε ριζικά τα δεδομένα. Στον περίπου ένα χρόνο παρουσίας του στο τιμόνι της ομάδας κατάφερε να βάλει την υπογραφή του. Ο Αργεντίνος τεχνικός σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να πάρει τις "διαπιστεύσεις" αρκετών συναδέλφων του με πρόσφατη αυτή του Δερμιτζάκη. Στην 'σκακιέρα' της Τούμπας ο Κούπερ έκανε ακόμα ένα 'ματ' και πριν καλά καλά αντιληφθούν τι έχει γίνει, οι "κίτρινοι" είχαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Άφησα για το τέλος τον άνθρωπο των μεγάλων προκλήσεων. Ο Χαβίτο μεταμορφώνεται στο πρόσωπο της νεότερης ιστορίας του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ο άνθρωπος των κρίσιμων αποστολών, έχει συνδέσει το όνομά του με τον αποκλεισμό της Σαραγόσα, τη νίκη επί της Αθλέτικο και το χθεσινό 'διπλό'. Νιώθοντας κομμάτι πλέον αυτού του συλλόγου προσπαθεί καθημερινά να βελτιώνεται και να βοηθά την ομάδα του επιδεικνύοντας τον αλτρουισμό που τον διακρίνει.

Η νίκη του Άρη στην Τούμπα σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών οι οποίοι έδειξαν ότι πέραν από απαιτητικοί είναι και δίκαιοι. Πριν από μερικούς μήνες και κατά την επιστροφή της ομάδας στο ξενοδοχείο, μετά την ήττα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, βρέθηκαν εκεί ώστε να κοιτάξουν κατάματα τους παίκτες προσπαθώντας να πάρουν απαντήσεις για το τι φταίει.

Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο όσο και αν προσπαθεί κάποιος να τον χειραγωγήσει. Η χθεσινοβραδινή παρουσία αντιπροσωπείας οπαδών είχε να κάνει με την απόλυτη δικαιοσύνη, προς την ομάδα, που απλώς έκανε το καθήκον της αλλά γι' αυτό επιβραβεύτηκε σε αντιδιαστολή με την επιστροφή της από τον αγώνα των πλέι οφ.

sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου