Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δικός του από τώρα!

Η συνάντηση κορυφής Ανδρέα Βγενόπουλου, Νικόλα Πατέρα και Τζίγκερ εκτός της συμφωνίας για την ΑΜΚ «κλείδωσε» οριστικά και την άμεση αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρώτο...Ο Mr MIG, είναι αποφασισμένος να επισπεύσει τη διαδικασία για την αλλαγή σελίδας στο Τριφύλλι το οποίο θέλει να κάνει δικό του από τώρα!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εξέδρα», μόλις ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαμορφωθεί η νέα μετοχική σύνθεση (λογικά θα είναι ανάλογη της προηγούμενης, με πολύ μικρές αποκλίσεις), θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο των Βγενόπουλου - Πατέρα για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού.

Στο μνημόνιο της 8ης Σεπτεμβρίου η συμφωνία ήθελε την αλλαγή να γίνεται τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θέλει να… σέρνεται το θέμα (με όποιους κινδύνους έχει αυτό για τη διοικητική σταθερότητα και την πολυμετοχικότητα), ετοιμάζεται να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ετσι, αντί για την άνοιξη, η ιστορική αύξηση θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και εκτός απροόπτου η αυγή του 2011 θα βρει τον Παναθηναϊκό στα χέρια της ομάδας Βγενόπουλου - Πατέρα! Τουλάχιστον όσον αφορά την πλειοψηφία, αφού ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει πολυμετοχικός.

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:

1. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η εταιρεία «Grant Thornton» θα έχει κάνει τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ.

2. Ακολούθως θα οριστεί η νέα αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία αναμένεται να είναι περίπου στα 30 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να γίνει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Θυμίζουμε ότι η Deloitte αποτιμούσε τον Παναθηναϊκό από 90 έως 110 εκατ. ευρώ

3. Στη συνέχεια θα περάσει από το Δ.Σ. η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει για ένα μήνα.

4. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει, δεν θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση ώστε το ποσοστό της στην ΠΑΕ να μειωθεί από 54,7% σε 29,8%.

5. Η ομάδα Βγενόπουλου - Πατέρα θα καλύψει την αύξηση σε ποσοστό 90% με 22,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 50,8% του πλειοψηφικού πακέτου.

Ετσι, το 2011 ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει χέρια για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΠΑΕ (1979) και θα περάσει στην εποχή Βγενόπουλου - Πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου