Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δικός του από τώρα!

Η συνάντηση κορυφής Ανδρέα Βγενόπουλου, Νικόλα Πατέρα και Τζίγκερ εκτός της συμφωνίας για την ΑΜΚ «κλείδωσε» οριστικά και την άμεση αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρώτο...







Ο Mr MIG, είναι αποφασισμένος να επισπεύσει τη διαδικασία για την αλλαγή σελίδας στο Τριφύλλι το οποίο θέλει να κάνει δικό του από τώρα!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εξέδρα», μόλις ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαμορφωθεί η νέα μετοχική σύνθεση (λογικά θα είναι ανάλογη της προηγούμενης, με πολύ μικρές αποκλίσεις), θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο των Βγενόπουλου - Πατέρα για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού.

Στο μνημόνιο της 8ης Σεπτεμβρίου η συμφωνία ήθελε την αλλαγή να γίνεται τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θέλει να… σέρνεται το θέμα (με όποιους κινδύνους έχει αυτό για τη διοικητική σταθερότητα και την πολυμετοχικότητα), ετοιμάζεται να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ετσι, αντί για την άνοιξη, η ιστορική αύξηση θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και εκτός απροόπτου η αυγή του 2011 θα βρει τον Παναθηναϊκό στα χέρια της ομάδας Βγενόπουλου - Πατέρα! Τουλάχιστον όσον αφορά την πλειοψηφία, αφού ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει πολυμετοχικός.

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:

1. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η εταιρεία «Grant Thornton» θα έχει κάνει τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ.

2. Ακολούθως θα οριστεί η νέα αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία αναμένεται να είναι περίπου στα 30 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να γίνει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Θυμίζουμε ότι η Deloitte αποτιμούσε τον Παναθηναϊκό από 90 έως 110 εκατ. ευρώ

3. Στη συνέχεια θα περάσει από το Δ.Σ. η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει για ένα μήνα.

4. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει, δεν θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση ώστε το ποσοστό της στην ΠΑΕ να μειωθεί από 54,7% σε 29,8%.

5. Η ομάδα Βγενόπουλου - Πατέρα θα καλύψει την αύξηση σε ποσοστό 90% με 22,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 50,8% του πλειοψηφικού πακέτου.

Ετσι, το 2011 ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει χέρια για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΠΑΕ (1979) και θα περάσει στην εποχή Βγενόπουλου - Πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου