Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η ρεβάνς του Γολιάθ από το Δαβίδ

Πάντα κάνουμε θέμα τις επιτυχίες των θεωρητικά υποδεέστερων. Ένα πρωτοσέλιδο είναι πιο επιτυχημένο όταν αναφέρεται στη νίκη του Δαβίδ επί του Γολιάθ παρά το αντίθετο. Κάποιες φορές όμως...








έχει αξία να θυμίζουμε ότι δεν φτάνει μόνο η καρδιά, η θέληση, το πείσμα και ο ενθουσιασμός, αλλά και οι γνώσεις, η υπομονή και η εμπειρία.
Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη αναμετρήθηκαν σε επίπεδο προπονητών ο Γολιάθ (Έκτωρ Ραούλ Κούπερ), με το Δαβίδ (Παύλο Δερμιτζάκη) και αυτή τη φορά κέρδισε ο Γολιάθ. Ο έμπειρος Αργεντινός προπονητής με την πλούσια καριέρα σε όλο τον κόσμο, δικαιολόγησε τη φήμη του παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του συμπολίτη ΠΑΟΚ.

Δεν είναι μόνο η βαθμολογική αξία του παιχνιδιού αλλά και η ψυχολογική του να κερδίζεις το μεγάλο αντίπαλό σου στην έδρα του. Ο «καθηγητής» Κούπερ έχει καταφέρει και φέτος να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο με παίκτες τεχνίτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις του Χαβίτο, που σήμερα αποθεώνεται από όλα τα μέσα, δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις του Άρη ως συνόλου σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντίθετα αποτελούν λογική συνέπεια της παρουσίας στον πάγκο του ενός Προπονητή με το Π κεφαλαίο. Ενός προπονητή με εμπειρία και παραστάσεις που μπορεί να δώσει το προσωπικό του στίγμα στην ομάδα και μέχρι στιγμής το καταφέρνει απόλυτα.

Στον αντίποδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ. Έχοντας χάσει το δικό του «Κούπερ» που δεν ήταν άλλος από τον Πορτογάλο προπονητή, της εθνικής Ελλάδας πια, Φερνάντο Σάντος, αποφάσισε να πορευτεί προσλαμβάνοντας τον άγνωστο Μάριο Μπερέτα για να τον απολύσει σχεδόν αμέσως. Ο πρόεδρος της ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης, αναγνωρίζοντας το λάθος του προσπάθησε να σώσει την παρτίδα επιλέγοντας τον Παύλο Δερμιτζάκη ως τον καταλληλότερο προπονητή για να διαχειριστεί την κρίση.

Ο Δερμιτζάκης παρότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και σίγουρα έχει το ταλέντο και τη διάθεση για να πετύχει, βρίσκεται συνεχώς υπό κρίση και όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν Κούπερ. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες οι οποίες αποδεικνύονται φρούδες, τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχτηκε η φετινή προετοιμασία ήταν σαθρά.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι ελληνικές ομάδες ότι οι επιλογές προπονητών δεν είναι παίξε γέλασε. Αυτή τη στιγμή σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται να υπάρχουν δύο επιλογές, είτε να εμπιστευτούν Έλληνα προπονητή από την αρχή της σεζόν και να τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις ή να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προσλάβουν ένα ξένο προπονητή εγνωσμένης αξίας που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.


sportsecrets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου