Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Aπό ΑΕΚάκι να γίνει ΑΕΚάρα!

Κρίσιμη είναι η Τρίτη στο θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι προ των… πυλών της Ένωσης και αυτό που είναι σημαντικό έχει να κάνει με την πρόθεση του Σταύρου Αδαμίδη να φέρει στην ομάδα...








έναν ικανό προπονητή που μπορεί να κάνει τον «Δικέφαλο» να… πετάξει ξανά.
Δεν ξέρω αν τελικά ο Ισπανός έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, κάνει τα σωστά βήματα για να αλλάξει επιτέλους ο ιστορικός σύλλογος σελίδα.

Ποια είναι αυτά τα βήματα; Πρώτον, η ΑΕΚ δεν είναι απλά παρατηρητής των γεγονότων, παίρνοντας θέση στα τερτίπια των άλλων δύο μεγάλων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα η ανακοίνωση για τις κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και την αλλαγή της ΚΕΔ.

Δεύτερον και πιο σημαντικό, είναι στα αγωνιστικά. Μετά την φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Σταύρος Αδαμίδης προσπαθεί να φέρει στην ομάδα έναν καταξιωμένο προπονητή. Έναν προπονητή που λείπει αυτή την στιγμή από την Ένωση.

Γιατί παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας, απλά λείπει ο άνθρωπος που θα κερδίσει τον σεβασμό τους και θα τους δώσει και πάλι το έναυσμα να παίξουν για την φανέλα και για το σύνολο και όχι για την πάρτη τους.

Έτσι, η επιλογή του Χιμένεθ μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Τουλάχιστον η προσπάθεια για να πειστεί ο Ισπανός, δείχνει πως πλέον η ΑΕΚ κινείται σε σωστό πλαίσιο πρωταθλητισμού, γιατί κατά τα ψέματα κάτι τέτοιο έλλειπε από την Ένωση τα τελευταία χρόνια.

Τρίτον, ο Σταύρος Αδαμίδης κάνει ότι μπορεί για να «δέσει» στην ΑΕΚ τους ποδοσφαιριστές που δίνουν ποιότητα στην ομάδα. Η αρχή έγινε με τον Τζιμπούρ και πλέον μένει να δούμε τι μέλει γενέσθαι με τους Μπλάνκο και Σκόκο.

Όμως, αν έρθει στην ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ, έναν καταξιωμένος προπονητής, τότε και οι παίκτες θα αλλάξουν νοοτροπία και θα θέλουν να παραμείνουν στην ΑΕΚ, με στόχο να δημιουργήσουν και πάλι μία μεγάλη ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Βέβαια, ο Ισπανός προπονητής δεν «παίζει» μόνος του στην κούρσα διαδοχής, αφού και το όνομα του Πάολο Σόουζα ακούγεται έντονα. Και για να έρθει ένας προπονητής, θα πρέπει να ικανοποιηθεί και να πειστεί να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παικτική αξία του Πάολο Σόουζα. Άλλωστε ο Πορτογάλος έχει πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ με δυο διαφορετικές ομάδες. Σαν προπονητή όμως υπάρχουν πολλοί που μπορούν να πουν ότι δεν τον έχουν δει πουθενά και δεν θα έχουν άδικο.

Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού δουλεύει εδώ και δυο χρόνια μόλις σαν προπονητής και μάλιστα όχι σε κάποιο από τα γνωστά πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά στην αγγλική Championship. Μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος που έχει δουλέψει σε ΚΠΡ, Σουόνσι και Λέστερ να διαχειριστεί την πίεση ενός σωματείου όπως είναι η ΑΕΚ;

Γιατί εδώ μιλάμε για πίεση πολύ μεγάλη κάθε μέρα, με παιχνίδια Πέμπτη και Κυριακή και με παίκτες που δεν διψούν απλά για διάκριση, όπως αυτοί των προηγούμενων ομάδων του, αλλά με παίκτες που είναι καταδικασμένοι να αγωνίζονται για την κορυφή!

Αν μου έλεγε κάποιος ότι η Ένωση θέλει τον Πάολο Σόουζα, ως τεχνικό διευθυντή θα του έλεγα 1000 μπράβο για στους «κιτρινόμαυρους». Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει κόσμο σε όλη την Ευρώπη, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και η γνώμη και ο λόγος του μετράνε! Τώρα για προπονητής δεν ξέρω αν κάνει για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ.


sportsecrets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου