Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δανιήλ: Αδύναμος και χωρίς αντοχές ο Νιόπλιας!

Ως αδύναμο να χειριστεί ένα τόσο μεγάλο καράβι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, χαρακτήρισε τον Νίκο Νιόπλια ο παλιός τεχνικός των «πράσινων» Βασίλης Δανιήλ. Σωστός ο παλιός! Ο Δανιήλ μίλησε στον Sentra fm και...






είπε τα εξής:

Για τον Νίκο Νιόπλια:

"Δεν μπορώ να κατανοήσω την απόφαση του Νίκου Νιόπλια, διότι όταν είσαι προπονητής μεγάλης ομάδας θα πρέπει να δέχεσαι την κριτική. Δεν θέλω να πω αν έκανε καλά ή όχι γιατί είναι θέμα προσωπικό. Υπάρχει πίεση στις μεγάλες ομάδες. Κρίνεσαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν είναι ο πρώτος που αδικήθηκε από κριτικές - αν αδικήθηκε - κι αυτό είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και όχι ελληνικό. Είναι οι πρώτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα του.

Αν δουλεύεις σε μια μεγάλη ομάδα σίγουρα θα αντιμετωπίζεις δυσκολίες, δεν είναι όλα ρόδινα. Την μια μέρα είσαι βασιλιάς και την άλλη ο τελευταίος άνθρωπος του κόσμου. Δεν μπορώ να ξεχάσω πως κερδίσαμε την Οσέρ με 2-0 (για το κύπελο UEFA το 1987) και κράτησα πίσω την ομάδα από το 80' και μετά για να πάμε στη Γαλλία και να διεκδικήσουμε την πρόκριση πιο άνετα.

Δέχθηκα κριτική για την κίνηση μου αυτή κι απάντησα πως δεν κοιτάζω μόνο το γόητρο, αλλά και πως η ομάδα θα βγάλει χρήματα από την πρόκριση. Δεν είχε λογική να κερδίζεις την Οσέρ που είχε στο ρόστερ της τότε έξι διεθνείς παίχτες, με τον Καντονά έναν από αυτούς και να σε αποδοκιμάζουν εξήντα χιλιάδες κόσμου".

Για την χρονική στιγμή της παραίτησης:

"Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα. Δεν ξέρω γιατί συνέβη μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Έδειξε δείγμα αδυναμίας και πως δεν υπάρχει αντοχή. Ο τρόπος που χειρίστηκε το γεγονός, είναι δικό του θέμα και δεν θέλω να τον κρίνω".

Για την λέξη «περίγελος» που επικαλέστηκε ο τεχνικός των πρασίνων:

"Ο Νίκος Νιόπλιας δεν δέχθηκε καμία επίθεση, αν αναλογιστούμε τις επιθέσεις που δέχθηκα εγώ, πολλές από τις οποίες ήταν ψεύτικες. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν δέχθηκε πόλεμο. Όλα έγιναν μετά από ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι υψηλού επιπέδου, όπου έγιναν λάθη, έχασε η ομάδα και όπως ήταν λογικό υπήρξαν κρίσεις και επικρίσεις στον προπονητή της ομάδας".

Για την αγωνιστική εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός:

"Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχει την ετοιμότητα που έπρεπε να έχει σαν ομάδα για ν' αντεπεξέλθει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όταν λέω φυσική κατάσταση εννοώ σωματική και ψυχολογική. Αυτό το βλέπει και κάποιος αδαής. Ίσως φταίει πως είχε πολλούς διεθνείς παίκτες στο Παγκόσμιο κύπελλο. Ένα μεγάλο ποσοστό φταίει και το ταξίδι στον Καναδά, για το οποίο πολλοί πανηγύριζαν όταν ο Παναθηναϊκός έκανε καλές εμφανίσεις εκεί.

Εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος σε αυτή την κίνηση. Όταν στην περίοδο της προετοιμασίας, που είναι η κρισιμότερη φάση της αγωνιστικής περιόδου, δεν πετυχαίνεις δύο πράγματα, την καλή φυσική κατάσταση και την εύρεση βασικού κορμού ενδεκάδας είναι φυσικό να έρχονται άσχημα αποτελέσματα και κακές εμφανίσεις. Πέρυσι ο Νιόπλιας έκανε το αυτονόητο. Βρήκε έτοιμη την ομάδα από τον Τεν Κάτε, γυμνασμένη, έφτιαξε έναν κορμό, σταθεροποίησε την ενδεκάδα και πήρε το νταμπλ. Ήταν μια λογική διαχείριση.

Φέτος δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθώς η ομάδα δεν μονταρίστηκε το καλοκαίρι. Όταν αλλοιώνεται ο κορμός της ομάδας σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας κάνοντας πειράματα, είναι λογικό ότι θα τα πληρώσεις. Δεν είχε καμία λογική εξήγηση η σύνθεση του αγώνα με την Κοπεγχάγη. Δεν μπορείς να αφήνεις εκτός τον Μπουμσόνγκ και να βάζεις έναν έμπειρο χαφ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στόπερ. Πιστεύω πως εκεί παίχτηκε κάποιο παιχνίδι. Επίσης να χρησιμοποιείς τον Σαριέγκι για πρώτη φορά φέτος, ασχέτως αν τα πήγε καλά".

Για το θέμα του γυμναστή στον Παναθηναϊκό:

"Δεν έχει ευθύνη ο Κεζος. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του προπονητή. Κάθε παίχτης πρέπει να έχει φυσική, ψυχολογική και νοηματική κατάσταση. Εγώ όταν ήμουν προπονητής, στην πρώτη ομιλία μου στην διοίκηση του Παναθηναϊκού, είχα πει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη πως η ευθύνη της ομάδας είναι δική μου. Ο Βασίλης ο Παπαδημητρίου (σ.σ. τότε γυμναστής του Παναθηναϊκού) είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση και την αποθεραπεία των τραυματισμένων παικτών.

Εγω ποτέ δεν έριξα ευθύνες στο γυμναστή της ομάδας, όταν ήμουν προπονητής. Όλες οι ομάδες που δούλεψα δεν αντιμετώπισαν θέμα φυσικής κατάστασης. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πολλοί προπονητές δίνουν αρμοδιότητες στους γυμναστές. Δεν νοείται ο προπονητής να μην έχει ευθύνη".

Αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να καλύψει το χαμένο έδαφος στη φυσική κατάσταση:

"Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δουλέψει σε στοιχεία που του λείπουν. Αυτά τα γνωρίζει ο Νιόπλιας. Στη διακοπή του πρωταθλήματος θα μπορέσει να δουλέψει με όσους παίχτες μείνουν στην ομάδα και δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό το 1990, η ομάδα δεν ήταν καλά προετοιμασμένη, είχε κάνει προετοιμασία με τον Μπόνεκ.

Είχα πει σε όλους ότι η ομάδα δεν έχει καθόλου φυσική κατάσταση και είναι πολύ πίσω. Στο πρώτο ματς φέραμε ισοπαλία με τον Ιωνικό, ενώ στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε από την Λεχ Πόζναν. Στη συνέχεια, όμως δουλέψαμε μεθοδικά με τους παίχτες κι ο Παναθηναϊκός στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το νταμπλ".

3 σχόλια:

  1. Τρελή τσόντα...

    http://www.youtube.com/watch?v=znsl5oK8Hp8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μιλάμε για πάρτυ όχι αστεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά , ας μην καθόταν να χάσει ο ξεφτυλισμένος Καραγεωργίου και θα σούλεγα εγώ που θα βρισκόταν σήμερα ο Νιόμπλιας . Αλλά βλέπεις έδωσε εντολή στους αμυντικούς του Εργοτέλη να μαρκάρουν τον Σισέ και τους άλλους με τα ...μάτια . Αλλού κύταγαν όταν έπρεπε να τους μαρκάρουν .
    Φτου σας ρε , ξεφτυλίσατε την Κρήτη. Φτου σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή