Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τα μαγικά του Γιάννη Μέσι. Κατά κόσμον: "Φέτφα"

Αναδρομή στις μαγικές στιγμές του Έλληνα «Μέσι», που ανάγκασαν τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην εθνική ομάδα. Το ημερολόγιο δείχνει 31 Οκτωβρίου 2009. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





τον Ατρόμητο για τη Super League. Στην άκρη του πάγκου του, βρίσκεται ο Ζίκο και λίγο πιο δίπλα, ένας άσημος 18χρονος. Στο 68ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος του κάνει το νόημα. Ο νεαρός σηκώνεται και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μόνο η αρχή για τον Γιάννη Φετφατζίδη…

Περνούν μόλις τέσσερις μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», που ταξιδεύουν στη Λιέγη για να αντιμετωπίσουν τη Σταντάρ για το Champions League. Ο «Φέτφα» βρίσκεται και πάλι στον πάγκο, όμως η μοίρα τα φέρνει έτσι και στο 43’ ο Γκαλέτι δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Οι επιλογές που έχει ο Ζίκο από τον πάγκο είναι περιορισμένες. Έτσι, θέλοντας και μη, παίρνει το ρίσκο, ρίχνοντας τον μικρό στα «βαθιά» κι εκείνος αφήνει τα πρώτα σημαντικά δείγματα γραφής. Καλός χειρισμός της μπάλας, κινητικότητα και το σημαντικότερο όλων ίσως: ποδοσφαιρικό θράσος. Λίγοι το ‘χουν καταλάβει, αλλά ένα «κεφάλαιο» έχει ανοίξει για τον Ολυμπιακό.

Ο Ζίκο του δίνει φανέλα βασικού, όπως και σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, στο επόμενο ματς. Είναι το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ηρακλή, όμως το τελικό 1-1 δίνει τόπο στα «πειράματα» με τους νεαρούς και στέλνει τον «Φέτφα» και πάλι μεταξύ πάγκου και… εξέδρας. Στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα (21/11), με την Άλκμααρ στην Ολλανδία (24/11) και με την Ξάνθη στη Θράκη (5/12) κάθεται στον πάγκο, πριν χαθεί και πάλι κάπου στις εξέδρες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ανοίγει λογαριασμό

Η νέα χρονιά ξεκινά στον Ολυμπιακό με νέα διοίκηση και τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο. Ο Γερμανός στον λιγοστό χρόνο θητείας του στον Πειραιά δίνει δύο συμμετοχές στον «Φέτφα» στις ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Μπέσα για τα προκριματικά του Europa League, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 75’ στην Αλβανία και στο 70’ στο Φάληρο, σκοράροντας μάλιστα στο 88’ του δεύτερου αγώνα το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Βαπτίζεται… «Μέσι»

Ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι στη συνέχεια, απομακρύνει τον Λίνεν από τον πάγκο και φέρνει τον Βαλβέρδε στη θέση του. Ο Ισπανός δείχνει από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι εμπιστοσύνη στον 19χρονο πλέον μεοσοπιθετικό. Στο φιλικό με τη Ρόμα, μπαίνει ως αλλαγή και σκοράρει στο 78’ με σουτ έξω από την περιοχή. Αγωνίζεται και με τη Λα Κορούνια και ο Βαλβέρδε κάνει την σκέψη του, πράξη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δίνοντάς του φανέλα βασικού στο ματς με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Το άστρο του αρχίζει να λάμπει, αφού παρά την ήττα, «ζαλίζει» και εκθέτει αρκετές φορές τον άτυχο Άλβαρες, που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του.

Το «Έλληνας Μέσι» αρχίζει να του… φοριέται και η καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό έχει μόλις ξεκινήσει. Βασικός στο 2-0 επί της Κέρκυρας, βασικός για 70’ στο 0-1 στις Σέρρες, λίγα λεπτά ακόμη στο 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και ένα τέταρτο συμμετοχής στο 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Έστω και σε αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέρνει να «σερβίρει» με καταπληκτική πάσα το τρίτο γκολ στον Μιραλάς και αυτό που ακουγόταν μερικές εβδομάδες τώρα γίνεται πραγματικότητα…

Το κάλεσμα του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να τον αγνοεί για πολύ περισσότερο και τον καλεί στην εθνική ομάδα. Οι αναμετρήσεις με Λεττονία και Ισραήλ, θα του δώσουν πιθανότητα το ντεμπούτο του με τα εθνικά χρώματα. Απόδειξη ότι ο «μικρός» μεγαλώνει και μάλιστα με ρυθμούς, μάλλον πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα.



katimagiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου