Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση των παικτών: "Εδώ για εμάς είναι το τέλος!"

Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα καταστρέφεται!

Στον αέρα βρίσκεται η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, λίγους μήνες μετά την τελευταία της κούπα, αφού ούτε σήμερα έπεσαν οι παίκτες στην πισίνα για την...






πρώτη προπόνηση της χρονιάς. Ενα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και περίπου 40 ημέρες πριν αρχίσουν τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή της σύγχρονης ιστορίας τους.

Η υπομονή των παικτών, οι οποίοι περιμένουν να εξοφληθούν από τη διοίκηση του ερασιτέχνη, εξαντλήθηκε και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

"Εδώ για εμάς είναι το τέλος" τονίζουν χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από τις προπονήσεις, μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης.

Η ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού αναφέρει:

"Όταν στο ξεκίνημα της σεζόν 2007-08 άρχιζε η προετοιμασία μας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η ομάδα μας δυόμισι χρόνια αργότερα, συνεχίζοντας την λαμπρή πορεία της στην Ευρώπη, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, και κατακτώντας τα δύο τελευταία νταμπλ αήττητη, θα έφθανε στα πρόθυρα της διάλυσης.

Το διάστημα αυτό σημαδεύτηκε από γεγονότα τα οποία είναι πρωτόγνωρα για το τμήμα μας, όπως το να παρακαλάμε για χρήματα που αντιστοιχούν στο Σεπτέμβριο, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ μεσημέρι! Όπως να μην πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του νταμπλ, όντας 7 μήνες απλήρωτοι, διαβλέποντας την πορεία που είχε πάρει η ομάδας μας.

Αυτά και πολλά άλλα συνέβησαν σε μία περίοδο γεμάτη από υποσχέσεις του τύπου: "Την επόμενη εβδομάδα, κάντε λίγο ακόμα υπομονή" ή το πολυφορεμένο πλέον σλόγκαν "δεν θα χάσει κανένας ούτε ένα ευρώ".

Τελευταία μας προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε κάποιον ή κάποιους που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια λύση, ήταν η ανακοίνωση μετά το φάιναλ φορ της Σύρου, όπου εκφράζαμε πλέον τη σιγουριά μας πως η ομάδα μας διαλύεται και πως εμείς για τελευταία φορά και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ποια ακριβώς ομάδα και ιστορία εκπροσωπούμε, θα φέρουμε σε πέρας την υποχρέωσή μας απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο της, για τη διατήρηση των εγχώριων τίτλων αήττητοι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Όλα αυτά απλήρωτοι εφτά μήνες, απηυδησμένοι από τη γενικότερη κατάσταση. Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που δώσαμε στη διοίκηση, τον κόσμο του Ολυμπιακού και στους εαυτούς μας.

Αξιολογώντας τα όλα αυτά, η διοίκηση αποφασίζει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντί μας ("δεν θα χάσει κανείς ούτε ένα ευρώ") και μας καλεί αρχές Αυγούστου να μας ανακοινώσει πως τα οφειλόμενα της σεζόν 2009-10 θα καταβληθούν τμηματικά έως τον Δεκέμβριο του 2011! Επιπλέον οι συμφωνίες 2010-11, που φέρνουν σφραγίδα με το σήμα του συλλόγου μας, θα τηρηθούν ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 40% μέσο όρο!!!.

Για μια ακόμα φορά, λειτουργώντας με το συναίσθημα παρά με τη λογική, αποφασίζουμε να βάλουμε το συμφέρον του Ολυμπιακού πάνω από όλα και δεχόμαστε να μπούμε μπροστάρηδες και σε αυτή την προσπάθεια, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η ομάδα μας.

Μάλιστα δεχθήκαμε και δημόσια ευχαριστία εκ μέρους της διοίκησης, χωρίς βέβαια καμία περαιτέρω κίνηση! Από την τελευταία συνάντηση με τον αντιπρόεδρο κ. Κεντ, έχοντας πάρει νέες διαβεβαιώσεις πως με την έναρξη της προετοιμασίας θα έχουν τακτοποιηθεί τα πάντα, έχουν περάσει δύο μήνες απόλυτης σιωπής!!! Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του Οκτωβρίου και παραμένει προφανές πως είμαστε ολομόναχοι στην προσπάθειά μας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση, ούτε τις αντοχές να παριστάνουμε ότι ζούμε σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη διάσταση.

Δυστυχώς τα πιστεύω μας και η αθλητική μας παιδεία, μας οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Σήμερα και αφού έγινε η πρώτη συγκέντρωση της χρονιάς, το νέο ήταν ότι δεν υπάρχει νέο!!! ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η απόφασή μας είναι να απέχουμε από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ.
Η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ".

Στο μεταξύ, ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Πάτερος, δήλωσε:

"Οι αθλητές σήμερα στην πρώτη συγκέντρωση αρνήθηκαν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις προετοιμασίας. Είμαι κι εγώ μέλος της ομάδας και έχω τα ίδια προβλήματα με τους αθλητές μου, των οποίων τη στάση κατανοώ απόλυτα, παρά το γεγονός ότι προσπάθησα, προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ, ώστε να δοθούν λύσεις.

Φτάσαμε όμως στο απροχώρητο και αυτές οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο και το καμάρι των φιλάθλων μας".

2 σχόλια:

  1. Τοσα εκατομμυρια στην ΠΑΕ και στον ερασιτεχνη ψιχουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοροιδεύατε τους βάζελους λαμόγια, άντε να σας δω τι θα λέτε αύριο που το παίζατε σύλλογος υγιής χωρίς προβλήματα, φάτε σανό τώρα κουτορνίθια με το γαύρο και το πρωταθλητή παραμάσχαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή