Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Λαζαρίδης: «Πρωτόγνωρο για μένα»

Πρωτόγνωρη εμπειρία ήταν για τον Νίκο Λαζαρίδη η παρουσία του σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη, με τον κεντρικό αμυντικό των «κιτρινόμαυρων» να χαρακτηρίζει δίκαιη την επικράτηση της ομάδας του...







«Προσωπικά το έζησα για πρώτη φορά και ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Η ομάδα μου τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω πως η νίκη μας είναι δίκαιη πέρα για πέρα.

Δώσαμε μάχες και θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο κοιτάξαμε να κλείσουμε τους χώρους του αντιπάλου που γνωρίζαμε ότι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε πολύ πιο αποφασιστικά.

Η είσοδος των Κόκε-Κάλβο μας βοήθησε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας, κερδίσαμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε μια από τις φάσεις που δημιουργήσαμε, καταφέραμε να πετύχουμε το πολυπόθητο γκολ.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε στο μυαλό μας τη νίκη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε περισσότερο, ενώ είδαμε ότι και ο ΠΑΟΚ έβγαινε πιο μαζικά στην επίθεση, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους πίσω.

Στα ντέρμπι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, σε μια από αυτές που δημιουργήσαμε, μπορέσαμε να πετύχουμε το γκολ και να πάρουμε τη νίκη. Η σωστή τακτική από τον πάγκο μας βοήθησε να πάρουμε το τρίποντο», είπε ο Λαζαρίδης στον «Αθλητικό Μetropolis».

Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος αμυντικός δήλωσε:

-Για το ξεκίνημα της σεζόν: «Θεωρώ πως η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League. Έχουμε βέβαια αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια φέτος με διαφορά 3-4 ημερών, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει βάθος πάγκου και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις
.
Άλλωστε γι’ αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα, προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες. Μας αρέσει να έχουμε στόχους και να κοιτάζουμε πάρα πολύ ψηλά».

-Για το γκολ του Χαβίτο: «Όταν σε ένα ντέρμπι καταφέρνει η ομάδα σου να προηγηθεί στο σκορ είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα όμως είναι εξίσου σημαντικό να ανταμείψεις με κάποιον τρόπο και τον σκόρερ. Ο Χαβίτο είναι ένας πολύ σπουδαίος παίκτης που έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη φετινή πορεία».

-Για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που δουλεύω κάτω από τις οδηγίες του. Κυρίως το αβαντάζ είναι ψυχολογικό, να έχεις έναν τέτοιο προπονητή στον πάγκο, που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα κάνει το σωστό».

-Για τον Ρονάλντο Γκιάρο: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη εμπειρία, θα έλεγα καλύτερα ένας δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο. Παίζει πολύ με το μυαλό και πραγματικά θεωρώ ότι κερδίζω που παίζω δίπλα σ’ αυτόν, ενώ σίγουρα όποιος παίζει δίπλα του κερδίσει. Μακάρι κι εγώ να μπορέσω να παίζω σε τέτοια επίπεδα μέχρι τα 37 μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου