Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

17 Συλλήψεις και δικογραφίες

Πλούσιο σε περιεχόμενο είναι το αστυνομικό δελτίο στη Θεσσαλονίκη, για γεγονότα που διαδραματίστηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον 'Aρη. Συνολικά, όπως γνωστοποιήθηκε...








από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 17 άτομα, ηλικίας από 17 ως 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζονται κατά περίσταση δικογραφίες, για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες», »Διακεκριμένες (απρόκλητες) περιπτώσεις φθοράς», παράβαση «Νόμου περί Φωτοβολίδων», «Διατάραξη κοινής ειρήνης» και άλλα συναφή αδικήματα. Όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Αναλυτικά, στο αστυνομικό δελτίο για τα συμβάντα έχει ως εξής: «Την 23.40 ώρα, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Τρικάλων, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, 14 οπαδοί των γηπεδούχων, οι οποίοι συμμετέχοντας σε πολυπληθή ομάδα, κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο της Τούμπας, έθεσαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, προκάλεσαν φθορές (θραύση υαλοπινάκων) στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και προέβησαν σε εκτόξευση διαφόρων αντικειμένων κατά των διατεταγμένων σε υπηρεσία αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός, οπαδός της ίδιας ομάδας, ο οποίος άναψε και εκτόξευσε μια κροτίδα, η οποία εξερράγη. Ο συλληφθείς συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου και εκτοξεύοντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν κατά των παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων.

Την 23.30 ώρα, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, ηλικίας 17 και 21 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, με τη βοήθεια έτερων ατόμων, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο σε ερυθρό σηματοδότη, στη συμβολή των οδών Λ. Καραμανλή και Γρηγορίου Ε'. Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις (3) αστυνομικοί και ένας ιδιώτης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου