Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-4

Ενα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό ώστε ο Παναθηναϊκός να περάσει νικηφόρα από το Παγκρήτιο. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 4-1 του Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας...







και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.


Το σκορ άνοιξε στο 35΄ ο Σπυρόπουλος και ακολούθησαν δύο γκολ του Σισέ (39΄ και 44΄).
Η κρητική ομάδα μείωσε στο 55΄ με τον Μπούντιμιρ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 78΄ ο Κατσουράνης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να πετυχαίνει στο 7ο λεπτό ένα γκολ που (ορθώς) ακυρώθηκε, καθώς στη σέντρα του Ρομάνο ο Μπούντιμιρ ήταν οριακά μπροστά από τους αμυντικούς πριν πάρει την κεφαλιά και στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι πρωταθλητές πήραν τα ηνία του αγώνα και δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 11΄ ο Δασκαλάκης εξουδετέρωσε το κοντινό πλασέ του Σισέ και δύο λεπτά αργότερα βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, μετά την κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και, αφού στο 29΄ ο Λουίς Γκαρσία αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ήρθε το 1-0 στο 35ο λεπτό. Μετά από ωραίο συνδυασμό με το Λέτο ο Κατσουράνης γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά και ο Σπυρόπουλος, που είχε κινηθεί σε θέση σέντερ φορ, πλάσαρε εύστοχα μέσα από τη μικρή περιοχή, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πρασίνων».

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η βαθιά μπαλιά του Λουίς Γκαρσία «έβγαλε» τον Σισέ στην πλάτη της άμυνας και ο Γάλλος επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-2. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 44΄, όταν ο Κατσουράνης και πάλι από δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον Σισέ, ο Δασκαλάκης απέκρουσε το πρώτο σουτ αλλά στην επαναφορά ο Γάλλος πέτυχε εύκολα το πέμπτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο χαλαρός και έδωσε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να ισορροπήσει το ματς και να μειώσει στο 55΄ με τον Μπούντιμιρ, που έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος, ο Τζόρβας προσπάθησε να την πετάξει πάνω από τα δοκάρια αλλά δεν έβαλε σωστά το χέρι του και η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος, παρά τη δεύτερη προσπάθεια του διεθνή τερματοφύλακα.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου δεν κατάφεραν όμως να κάνουν κάτι παραπάνω και στο 78΄ ο Κατσουράνης μετά από φάση διαρκείας πέτυχε από κοντά το τελικό 4-1.



Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Καρέλης, Χίμπλινγκερ - Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Δημούτσος


Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός (53΄ Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (72΄ Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (85΄ Βερπακόφσκις), Ρομάνο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι (82΄ Σιμάο), Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο (63΄ Μαρίνος), Λουίς Γκαρσία (74΄ Δημούρσος), Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου