Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σάντος: Ναι, με πείραξε...

Στις αποχωρήσεις από την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως θα πάει στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσει τον Μάντζιο...Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάντος στη SportDay

Για τις αποχωρήσεις του Γκέκα, του Κυργιάκου και του Αμανατίδη: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακριβώς έφυγαν, διότι εμένα δεν μου είπαν κάτι. Δεν μίλησαν μαζί μου, άρα εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αν κάποιος θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση, είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι δύο από αυτούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας μαζί μου και δεν το έκαναν. Το τι ακούγεται δεξιά-αριστερά δεν με ενδιαφέρει.

Τον Αμανατίδη, δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία στην καριέρα μου να τον γνωρίσω. Κρίμα, γιατί θα ήθελα να τον συναντήσω. Τον Κυργιάκο τον είχα παίκτη, όπως και τον Γκέκα. Αυτό που συνεχίζω να λέω είναι ότι αν ένας παίκτης πιστεύει στην ακεραιότητα του προπονητή, μπορεί να ξανάρθει. Αν όμως δεν πιστεύει στον προπονητή και στη δουλειά που γίνεται, δεν μπορεί να ξανάρθει».

Για τις σχέσεις του με τον Κατσουράνη: «Δεν είναι μόνο ο Κατσουράνης. Και με άλλους έχω συνεργαστεί παλαιότερα, όπως ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και ο Μαλεζάς. Π.χ. ο Σεϊταρίδης ήταν παίκτης μου στον ΠΑΟ. Και στην Πόρτο πήγε με τις δικές μου ευλογίες. Δηλαδή με ρώτησαν από τη διοίκηση και τους είπα "πάρτε τον με κλειστά μάτια". Αυτό είναι το ζήτημα για μένα: άλλο η φιλία που αποκτάς με κάποιον κι άλλο η δουλειά σου. Πάντα τα διαχωρίζω πολύ καλά. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές

Ήταν κακόβουλες όλες αυτές οι φήμες. Με προσβάλλει και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να αμφιβάλλουν για την ακεραιότητά μου. Οσοι τα λένε αυτά δεν με ξέρουν καθόλου. Τη μέρα που θα αφήσω τον οποιονδήποτε να με επηρεάσει σε οτιδήποτε, θα σταματήσω να είμαι προπονητής».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας στη «γαλανόλευκη»: «Ηταν ένα ξεκάθαρο σημάδι γι' αυτόν αυτό που είχα πει. Του (Λυμπερόπουλου) το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Γιατί όπως τον βλέπω, σκέφτομαι ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλά, να προσφέρει. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή

Σίγουρα (ο Δέλλας) βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου».

Για τον Μάντζιο που αγωνίζεται στην Πορτογαλία: «Η αλήθεια είναι ότι θα πάω να τον δω κιόλας. Παίζει σε ένα σύλλογο που έχω αγωνιστεί κι εγώ. Και είναι παίκτης για τον οποίο μπορώ ανά πάσα στιγμή να μαθαίνω εύκολα τα νέα του, από τη στιγμή που παίζει στην Πορτογαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου