Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μαρέσκα: "Χαμηλής δυναμικότητας το ελληνικό πρωτάθλημα"

"Γήπεδα χωρίς χορτάρι και άνθρωποι που κρέμονται από τα παράθυρα!"

Με τα χειρότερα λόγια μίλησε ο Έντσο Μαρέσκα για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα γήπεδά του, με δηλώσεις που έκανε στο "Radio Toscana". Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού δήλωσε...




πως στην Ελλάδα τα γήπεδα δεν έχουν χορτάρι, ενώ οι οπαδοί βλέπουν από τα παράθυρα τους αγώνες των ομάδων τους!

"Τα τελευταία χρόνια ήμουν αρκετά τυχερός και αγωνίστηκα σε κορυφαία πρωταθλήματα, παλεύοντας για νίκες στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Μετά βρέθηκα στην Ελλάδα, της οποίας το πρωτάθλημα είναι χαμηλής δυναμικότητας, με γήπεδα που δεν έχουν καν χορτάρι και ανθρώπους να κρέμονται απ’ τα παράθυρα!

Θα γυρνούσα στην Ιταλία για ν’ αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, αλλά θα αποδεχόμουν προτάσεις από Γερμανία και Ισπανία. Είχα πρόταση από μία τουρκική ομάδα (σ.σ. Γαλατασαράι), αλλά ούτε αυτό το πρωτάθλημα με ενδιαφέρει. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασα στη Σεβίλλη ήταν όμορφα, ίσως πρόκειται για την πιο σημαντική εμπειρία που είχα. Μετά την Ισπανία έψαχνα για μία νέα πρόκληση, αλλά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά απ’ ό,τι τα περίμενα...".

Τέλος, ο Μαρέσκα αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Ιταλίας:

"Η Ίντερ είναι ανώτερη απ’ τις άλλες ιταλικές ομάδες, παρά τις κινήσεις της Μίλαν στις μεταγραφές. Είχε έναν εκπληκτικό προπονητή, που διέθετε και φοβερό χαρακτήρα, αλλά και ο Μπενίτεθ είναι καλός τεχνικός. Η εικόνα της Ρόμα είναι ανησυχητική. Είναι περίεργο να τη βλέπεις να αμύνεται για 90 λεπτά, όπως έκανε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου".

Εμείς δεν διαφωνούμε μαζί του σε όλα όσα αναφέρθηκε. Και για τις τριτοκοσμικές καταστάσεις των γηπέδων και για όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια από τα μπαλκόνια με τσίπουρα και πιτόγυρα. Ακόμη και στη χαμηλή δυναμικότητα του πρωταθλήματος, αφού δεν μας αρέσει να εθελοτυφλούμε. Μία απορία όμως θέλουμε να μας λύσει: Εσύ γιατί δεν κατάφερες να καταξιωθείς σε ένα τόσο χαμηλής δυναμικότητας πρωτάθλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου