Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Θέλει Βερτόγκεν ο Βενγκέρ

Την απόκτηση του Γιαν Βερτόγκεν από τον Άγιαξ εισηγήθηκε Αρσέν Βενγκέρ. Ο 23χρονος αμυντικός (μεγαλούτσικος για τα γούστα του Αλσατού) θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που...





έβγαλαν τα τελευταία χρόνια τα "σχολεία" του Αγιαξ. Οι σκάουτερ της Άρσεναλ παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του διεθνούς Βέλγου και έχουν μεταφέρει τα καλύτερα λόγια για την αξία του στον Αλσατό τεχνικό.

Ο κεντρικός αμυντικός του "Αίαντα" έχει ήδη 23 συμμετοχές με την εθνική του Βελγίου, δείγμα της κλάσης του, και ο Βενκέρ θέλει να τον βάλει δίπλα στον Τόμας Βερμάελεν. Άλλωστε έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και στον Άγιαξ.

Ο Βερτόνγκεν είναι άρτια τεχνικά καταρτισμένος για αμυντικός. Σε αυτό έχει βοηθήσει η εθνική ομάδα αφού εκεί χρησιμοποιείται στην θέση του αμυντικού μέσου, ενώ και στον Άγιαξ έχει αγωνιστεί από νεαρή ηλικία στο αριστερό άκρο της άμυνας καλύπτοντας με επιτυχία ολόκληρη την πλευρά.

Για τον παίκτη έχει δείξει ενδιαφέρον και η Έβερτον αλλά από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ο Βενγκέρ είναι δύσκολο να τον προλάβουν. Το συμβόλαιο του Βέλγου με τον Άγιαξ λήγει σε τρία χρόνια εφόσον όμως υπάρξει η κατάλληλη πρόταση οι διοικούντες της ολλανδικής ομάδας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τον πουλήσουν. Ο ίδιος ο Βερτόνγκεν πάντως δηλώνει ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία και την Άρσεναλ του Βενκέρ. Αυτό έλειπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου